Dutch Board Game Industry (DBGI): elk spel begint met een eerste zet!

Vandaag is een speciaal moment, want vandaag is Dutch Board Game Industry (DBGI) van start gegaan! Dit is niet alleen een website; het is een gezamenlijk platform om de Nederlandse spelindustrie te laten bloeien.

“Elk spel begint met een eerste zet.”

Dit gezegde is niet alleen van toepassing op spellen, maar ook op nieuwe initiatieven, en vandaag zetten we onze eerste zet. Ons doel is helder: we willen een veelzijdig platform creëren dat leden van de Nederlandse spelindustrie samenbrengt en ondersteunt.

In de komende maanden zullen we stap voor stap werken aan het vormgeven van DBGI. We willen niet alleen een website zijn, maar een veelzijdig platform dat gedijt op betrokkenheid, samenwerking, creativiteit en een gezamenlijke passie voor spellen. We bepalen samen welke richting we op gaan.

Wat kun je in ieder geval verwachten:

  • Een jaarlijkse industrieborrel!
  • Erkenning voor talent binnen de Nederlandse spelindustrie.
  • Een vacaturepagina.
  • Een lijst met alle speluitgevers.
  • Kansen voor samenwerking binnen de spelindustrie, bijvoorbeeld op het gebied van een Holland paviljoen op buitenlandse beurzen en kennisdeling.

Heb je vragen, opmerkingen of zin om iets te betekenen voor de Nederlandse spellenindustrie? Laat dan van je horen via info@dbgi.nl. En als je besluit iets te delen op social media, tag ons dan via @DBGI.